בואו ללמוד ליצור סרטוני אנימציה קצרים שתוכלו לשלב בתכנים שלכם ברשתות החברתיות או כסדרת רשת.
בסדנה נלמד לעבוד עם מספר כלים ותוכנות, חלקם כלי בינה מלאכותית וחלקם תוכנות קלאסיות.
הנה הסרטון שאותו לומדים ליצור בסדנה:
מה בדיוק לומדים לעשות בסדנה?
בסדנה נלמד איך ליצור את הסרטון שמופיע למעלה ומשמש לסדרת רשת (דמיונית כמובן) בה אנו מספרים לילדים בכל פעם על אומן היסטורי אחר. את יצירת הסרטון נתחיל עם ChatGPT שיעזור לנו לקבל סקריפט. לאחר מכן, נלמד איך להשתמש בכלי בינה מלאכותית בשם 11labs שיודע לשנות את הקול שלנו לקול אחר מתוך מבחר הקולות הגדול שיש ל-11labs להציע. בשלב הבא נבחר את הדמות שלנו בכלי החינמי של אדובי, ונהפוך את הדמות לאנימציה – הדמות תזיז את השפתיים ותיראה כאילו היא אומרת את מה שנמצא בקובץ הסאונד שנעלה אליה.
בשלב הבא נעבור ליצור תמונת רקע לסרטון. את זה נראה איך אפשר לעשות בעזרת שני כלי בינה מלאכותית Ideogram ו-Midjourney. פרק זה קצר, ונועד רק להציג דוגמה לכתיבת פרומפט לקבלת רקע בכלי בינה מלאכותית, ואינו כולל הדרכה מלאה על אידאוגרם ו/או מידג׳רני.
בשלב הבא ניקח את כל האלמנטים שיצרנו ונערוך את הסרטון שלנו בעזרת Capcut.
לסרטון הערוך שלנו נלמד להוסיף חלק פותח וסוגר, ובסוף נראה איך אפשר בקלות להוסיף גם כתוביות.
חשוב לדעת!
בסדנה נלמד ליצור אנימציות שמתאימות לסרטוני הסבר, כלומר – נלמד להנפיש דמויות מתוך מבחר קיים על ידי כך שהן יזיזו את השפתיים שלהן לפי קובץ שמע. סוג ההנפשה הזה אינו מאפשר שליטה על תנועות הדמויות – הן נוצרות באופן אוטומטי. בנוסף, כאמור – בחירת הדמויות הינה מתוך מאגר מובנה וקיים ולא ניתן להנפיש כל דמות שרוצים.
פרק בונוס
בסיום הסדנה מחכה לכם פרק בונוס מיוחד! בפרק זה נלמד איך אפשר בעזרת תוכנה חינמית של אדובי להנפיש דמויות ולהוסיף להן מחוות, כך שנוכל לשלוט במידה מסויימת על התזוזות שלהן. למשל, נוכל להוסיף לדמויות נפנוף יד ומנעד של רגשות – עצב, שמחה, כעס, התרגשות ועוד.